עורך דין תעבורה-מעבר חצייה
עבירת נהיגה ללא רישיון רכב מעוגנת בתקנה 67 וכן בתקנה 47 לתקנות התעבורה ומתחלקת למספר דרגות חומרה הנמדדות לפי רמת הסיכון שנגרמה בפועל להולכי הרגל. מדובר בעבירה שתכליתה להבטיח בטיחותם של הולכי רגל בעת חציית מעבר חציה. לאחרונה אנו עדים להחמרה משמעותית הן באכיפה משטרתית והן בענישה של בתי המשפט בכל הנוגע לסיכון הולכי רגל במעבר חציה. מהי ההבחנה בין העבירות השונות וכיצד ניתן להתמודד עימן? כל הפרטים בהמשך.
מהו מעבר חצייה
תקנות התעבורה קובעת כי מעבר חציה הוא חלק הכביש המסומן כמיועד לחצייתו על ידי הולכי רגל. ובמילים פשוטות, מעבר חציה הוא קטע הכביש המסומן בצביעה של שחור-לבן המיועד לחציית הולכי רגל, לרוב מלבד סימון הצבע בכביש, מעבר חציה מסומן אף בתמרור המודיע לנהג כי בקטע זה ישנו נקודת מעבר להולכי רגל.
עקיפה לפני מעבר חצייה
עבירה זו קבועה בתקנה 47 לתקנות התעבורה, העבירה מתקיימת כאשר נהג עוקף או מנסה לעקוף רכב לפני הגיעו למעבר חצייה המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור. מדובר בעבירה שלא גרמה בפועל לסיכון הולכי רגל במעבר חצייה אולם יש בה להנהיג תרבות נהיגה זהירה הבאה למנוע את הסיכון הפוטנציאלי הטמון בעקיפה או ניסיון לעקיפה לפני מעבר חצייה כשאין ברשות הנהג העוקף שדה ראיה המאפשר לו לראות אם ישנם הולכי רגל החוצים במעבר החצייה אם לאו. הסנקציה הקבועה בצד עבירה זו הינה קנס על סך 500 ₪ וכן 6 נקודות חובה.
אי מתן אפשרות להולכי רגל להשלים מעבר חצייה בבטחה
עבירה זו קבועה בתקנה 67 לתקנות התעבורה, העבירה מתקיימת כאשר נהג לא מאפשר להולך רגל להשלים את מעבר החצייה בבטחה. על השוטר לציין בנסיבות הדו"ח שהוא רושם לנהג כיצד התנהגותו של הנהג גרמה להפרעה להולכי הרגל בעת חציית מעבר החצייה, הסנקציה הקבועה בצד עבירה זו הינה קנס על סך 500 ₪ וכן 6 נקודות חובה.
סיכון הולכי רגל שחצו במעבר חצייה
עבירה זו קבועה בתקנה 67 לתקנות התעבורה, העבירה מתקיימת כאשר נהג לא מאפשר להולך רגל להשלים את מעבר החצייה בבטחה ואף גורם הלכה למעשה לסיכון הולך הרגל במעבר החצייה. על השוטר לציין בנסיבות הדו"ח כיצד התנהגותו של הנהג גרמה לסיכון של הולכי הרגל בעת חציית מעבר החצייה, הסנקציה הקבועה בצד עבירה זו הינה הזמנה לדין, הזמנה לשימוע לצורך פסילה מנהלית בת 30 יום אצל קצין משטרה וכן 10 נקודות חובה.
פסילה מנהלית
לקצין משטרה סמכות מוקנית בחוק לפסול את רשיונו של מי שנהג וסיכן לכאורה הולכי רגל במעבר חצייה. הפסילה הינה ל- 30 ימים וזאת בכפוף להליך שימוע, בו מתאפשר לנהג להעלות ולשטוח את מלוא טענותיו בפני קצין המשטרה שמקבל החלטה אם לפסול את רישיונו ל-30 ימים אם לאו.
לנהג יש זכות לבוא להליך השימוע מלווה בעורך דין. יש לזכור כי העלאת טיעונים נכונים בפני קצין המשטרה בהליך השימוע יכולים להשפיע הן על ההחלטה לפסול את הנהג ל-30 יום והן על ההליך המשפטי שעתיד להתנהל בפני בית המשפט לתעבורה.
כמו כן, כאשר קצין משטרה מטיל על אדם פסילה מנהלית כסמכותו הקבועה בחוק, עדיין ישנה אפשרות חוקית לפנות לבית משפט לתעבורה בבקשה לבטל את הפסילה המנהלית עליה החליט קצין המשטרה. לבית משפט לתעבורה סמכות קנויה בחוק להפחית ואף לבטל את החלטת קצין המשטרה בעניין הפסילה המנהלית, הכל בהתאם לקריטריונים המופיעים בחוק.
ענישה
אי מתן אפשרות להולכי רגל להשלים מעבר חצייה בבטחה, עקיפה לפני מעבר חציה וסיכון הולכי רגל שחצו במעבר חצייה, אלה הן עבירות שאין להקל בהן ראש משתי סיבות עיקריות:
1. מדובר בעבירות הנושאת בצידן רישום נקודות חובה ומשכך גם עבירות ברירת המשפט(הקנס) בנסיבות מסוימות יכולות לבוא לידי ביטוי בדרישה מצד משרד הרישוי בביצוע אמצעי תיקון שונים כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה. לעיתים מדובר באמצעי תיקון קשים ומכבידים הכוללים בין השאר חיוב במעבר נהיגה מונעת, מבחן עיוני (תיאוריה), הארכת תקופת הצבירה לנקודות משנתיים לארבע שנים, פסילה של שלושה חודשים וחיוב במעבר אמצעי תיקון, פסילה לתשעה חודשים וחיוב בבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים(מרב"ד) וכן מעבר מבחן עיוני ומבחן מעשי(תאוריה+טסט). יש לדעת כי אף בעבירות מסוג קנס ניתן להגיש בקשה להישפט ולהילחם על חפות מביצוע עבירה, לחלופין ניתן להמיר את העבירה המחמירה הנושאת בצידה נקודות לעבירה קלה יותר שאין בצידה נקודות, הכל בהתאם לנסיבות ולחומר הראיות שיש בתיק.
2. בעבירות מסוג הזמנה לדין לבית המשפט לתעבורה יש סמכות ענישה רחבה ביותר הכוללת רכיבים מסוג מאסר, מאסר על תנאי, פסילה, פסילה על תנאי, חתימה על התחייבות כספית וכן הטלת קנסות כספיים. רכיבי הענישה נגזרים לרוב מעברו התעבורתי של הנהג, וכן מרמת הסיכון שגרם הנהג באי מתן האפשרות להולכי הרגל לחצות בבטחה את מעבר החצייה.
עורך דין תעבורה
לאור ההבחנה המשמעותית והחשובה שבין העבירות השונות וכן לאור פער הענישה המשמעותי שקיים, חשוב ואף הכרחי להיוועץ ולהסתייע בעורך דין תעבורה הבקיא ברזי דיני התעבורה, שכן בעבירות מסוימות מבקשת התביעה עונשי פסילה משמעותיים שיש בהן להשפיע באופן ישיר על פרנסתו ואיכות חייו של הנאשם.
משרדנו מתמחה בייצוג בעברות תעבורה בכלל ובעבירת של סיכון הולך רגל במעבר חצייה בפרט, במשרדנו תזכו למענה איכותי, מקצועי ומהיר 24/7.
לייעוץ ראשוני ללא התחייבות עם עו"ד לתעבורה המתמחה בייצוג בעבירות סיכון הולכי רגל במעבר חצייה, אל תהסס והתקשר 072-3319414 או השאר פרטיך בדף יצירת קשר ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.