אור אדום
נהיגה בניגוד לאור אדום ברמזור מהווה עבירה חמורה וזאת בשל הפוטנציאל הגבוה שבקיום עבירה זו להתרחשות תאונת דרכים. בתי המשפט מחמירים בעבירה זו החמרה יתירה כאשר לעבירה זו שני דרגות חומרה עיקריות שנעות בין ברירת משפט(קנס) ונקודות חובה לבין הזמנה לבית משפט לתעבורה
מתי אור אדום יהיה כעבירת ברירת משפט(קנס)?
כאשר נהג נכנס לצומת והוא לא מציית לאור אדום ברמזור בכיוון נסיעתו בכך שהוא לא עצר את רכבו לפני קו העצירה או מעבר חצייה או סמוך לרמזור הקרוב ונכנס לצומת בניגוד לאור האדום וזאת כאשר עדיין לא חלפו 5 שניות מרגע שהרמזור התחלף לאור אדום מלא הדבר מהווה עבירה של נהיגה בניגוד לאור אדום כאשר הענישה הצפויה בצד עבירה זו היא ברירת משפט של 1500 ₪ ורישום 10 נקודות חובה במשרד הרישוי.
במצב שכזה משרדנו מלווה ומטפל לנהגים בהורדת רישום נקודות החובה מהדו"ח.
מתי אור אדום יהיה הזמנה לדין?
כאשר נהג נכנס לצומת והוא לא מציית לאור אדום ברמזור בכיוון נסיעתו בכך שהוא לא עצר את רכבו לפני קו העצירה או מעבר חצייה או סמוך לרמזור הקרוב ונכנס לצומת בניגוד לאור האדום וזאת כאשר חלפו למעלה מ-5 שניות מרגע שהרמזור התחלף לאור אדום מלא ו/או באותה שעה היה בצומת רכב אחר שהגיע מכיוון אחר, הדבר מהווה עבירה של נהיגה בניגוד לאור אדום כאשר הענישה הצפויה בצד עבירה זו היא הזמנה לבית משפט ורישום 10 נקודות חובה במשרד הרישוי.
חשוב לדעת שלבית המשפט לתעבורה מהווה ערכאה פלילית בעלת סמכות ענישה נרחבת ביותר במסגרתה הוא יכול להטיל פסילת רישיון נהיגה, פסילה על תנאי, קנסות כספיים, חתימה על התחייבות כספית להימנע מביצוע עבירה, ובמצבים מסוימים אף מאסרים על תנאי ומאסרים בפועל.
משרדנו מלווה ומייצג באופן תדיר נהגים אל מול בית המשפט לתעבורה, הכל תוך בניית אסטרטגיה המותאמת לכל לקוח ולכל תיק עפ"י נסיבותיו המיוחדות.
פסילה מנהלית והודעת איסור שימוש ברכב למשך 30 ימים
בעבירה של אור אדום מסוג הזמנה לדין קמה סמכות חוקית לערוך לנהג הרכב הליך של הטלת פסילה מנהלית לרישיון הנהיגה וכן מתן הודעת איסור שימוש ברכב בו בוצעה העבירה.
כתנאי לחוקיות הפסילה המנהלית ו/או הודעת איסור השימוש, על קצין המשטרה לערוך לנהג החשוד בביצוע העבירה שימוע וזאת בטרם יחליט אם להטיל עליו פסילה מנהלית ו/או יאסור שימוש ברכב בו בוצעה העבירה או לא.
חשוב לדעת שהזכות לשימוע היא זכות ולא חובה, ולכן, אדם שלא מתייצב לשימוע עפ"י הזמנה שקיבל כדין, עלול להיפסל אף על פי שלא התייצב לשימוע ("פסילה בהעדר").
במהלך השימוע קצין המשטרה יסביר לנהג בגין מה הוא זומן לשימוע, את מטרת ההליך וכן יבקש לקבל את תגובתו בטרם יחליט אם לפסול אותו מנהלית ו/או להשבית לו את הרכב או לא.
השיקולים במסגרת הליך השימוע הינם בין היתר נסיבות העבירה וחומרתה, וותק שנות הנהיגה של הנהג, עברו התעבורתי, משלח ידו וכו'. כמובן שאלה הם נקודות כלליות שנלקחות בחשבון ע"י קצין המשטרה. עם זאת, יש להבין שלכל תיק על נסיבותיו השונות יש נקודות שחשוב לציין ולהעלות בכדי להימנע מפסילה מנהלית ו/או מתן הודעת איסור שימוש ברכב.
התייעצות מוקדמת ופניה להליך שימוע עם עורך דין לתעבורה, יכולה למנוע הטלת פסילה מנהלית ו/או מתן הודעת איסור שימוש ברכב וכן יכולה לסייע ולעיתים אף למנוע הליך עתידי בפני בית משפט לתעבורה.
עו"ד תעבורה חזי כהן
משרדנו צבר ניסיון רב בייצוג בהליך של נהיגה בניגוד לאור אדום.
משרדנו זוקף לזכותו הצלחות משמעותיות ביותר בתחום זה.
הניסיון מוכיח שפניה לעורך דין תעבורה מאפשרת בחינה ראשונית טובה יותר וקבלת הערכת מצב ראשונית שתעזור לנהג להתמודד עם האישומים שמופנים כלפיו בבית המשפט לתעבורה.
משרדנו חרט על דגלו מתן שירות מקצועי, מהיר ואדיב ללא פשרות, עד למיצוי התוצאה הטובה ביותר עבור הלקוח.
משרדנו מתמחה בייצוג בעבירה של נהיגה בניגוד לאור אדום, במשרדנו תזכו למענה איכותי, מקצועי ומהיר 24/7.
לייעוץ ראשוני ללא התחייבות עם עורך דין תעבורה המתמחה בייצוג בעבירה של נהיגה בניגוד לאור אדום ועבירות תעבורה, אל תהסס והתקשר 072-3319414 או השאר פרטיך בדף יצירת קשר ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
במקרים דחופים ניתן לפנות ישירות לעו"ד חזי כהן בנייד: 050-9920250